وقتی درمان ارتودنسی توسط بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان آغاز میشود یکی از نگرانی های بسیار رایجی که برای کودک یا والدین او و خصوصا اشخاصی که در حین کار کردن نیاز به صحبت کردن دارند درمورد تاثیر براکت های ارتودنسی بر حرف زدن میباشد. این که آیا ارتودنسی بر صحبت کردن تأثیر میگذارد؟
صحت محتوا مورد تایید است
با توجه به اهمیت محتوای حوزه سلامت، شایان ذکر است که این محتوا توسط دکتر کامران دوامی نوشته شده است و هیچ گونه دخل و تصرفی در آن نشده است.
در پاسخ به این سوال و برای رفع نگرانی افرادی که قصد درمان ارتودنسی دارند و در عین حال ممکن است در حین کارکردن نیاز به صحبت کردن داشته باشند باید گفت ارتودنسی های ثابت که به وسیله براکت ها انجام میشود به هیچ وجه برروی صحبت کردن تاثیری ندارد و نمیتواند نحوه ی صحبت کردن فرد را عوض کند.
از این رو اشخاصی که قصد درمان ارتودنسی دارند و در عین حال به خاطر مسائل اجتماعی یا کاری لازم است که زیاد صحبت کنند نباید هیچگونه نگرانی از تاثیر ارتودنسی بر روی نحوه صحبت کردن خود داشته باشند چرا که درمان های ارتودنسی نه تنها موجب بهم نخوردن تعادل صحبت افراد نمیشود بلکه میتواند با بهبود صحبت کردن فرد کلام او را زیبا تر نیز بسازد. البته لازم است توضیح داده شود که درمان های ارتودنسی به وسیله براکت های ثابتی انجام شود که برروی سطوح دندانی چسبانده میشود یا به وسیله پلاک های متحرکی که در دهان بیمار قرار میگیرند.
بیشتر بخوانید: بیشتر بخوانید: تاثیر ارتودنسی بر چهره چقدر است؟
در مواردی که ارتودنسی ثابت بر سطوح دندانی چسبانده میشود معمولا تاثیری بر صحبت کردن او ندارد. اما چنانچه لازم است بیمار برای رفع مشکل ارتودنسی خود از پلاک های متحرک استفاده کند این پلاک ها بر روی صحبت کردن بیمار تاثیر زیادی دارد.
با این وجود میتوان گفت پلاک های ارتودنسی فقط لازم است در طول شبانه روز 12 ساعت استفاده شود این زمان میتواند به هنگام زمان استراحت بیمار اختصاص داده شده و به این ترتیب در روند زندگی عادی او اخلالی ایجاد نکند.
پلاک های ارتودنسی معمولا از غروب آفتاب درمان خود را آغاز میکند و در طول روز لزومی به ماندن در دهان ندارد. لذا کودکان می توانند در مدرسه و بزرگسال در محیط کار خود به راحتی درمان خود را ادامه داده و از پلاک ها استفاده نکنند. این استفاده از پلاک ها فقط و فقط در طول استفاده شبانه یا در منزل انجام میشود. در طول دوره درمان ارتودنسی ممکن بعضی از صداها مانند س، ش، ژ به علت حرکات دندانی تغیراتی داشته باشد و لذا برخی از صداها تحت تاثیر درمان های ارتودنسی قرار میگیرد ولی این صداها کوتاه مدت اند و به راحتی برطرف میشود.
در نهایت باید گفت
در جواب اینکه آیا ارتودنسی بر صحبت کردن تأثیر میگذارد؟ درمان ارتودنسی برای صاف و مرتب کردن دندان ها تاثیری چندانی برصحبت کردن افراد ندارد و چنانچه اشخاص پیش از آغاز درمان مشکلاتی در بیان بعضی از حروف داشته باشند حتما بعد از پایان درمان ارتودنسی این مشکلات برطرف شده و تلفظ آنها بهبود پیدا میکند که میتواند از لحاظ اجتماعی و کاری باعث شرایط بهتری شود از سوی دیگر پلاک های متحرک ارتودنسی که در کودکان استفاده میشود لازم است فقط از غروب آفتاب و در طول شب استفاده شود و لذا تاثیری بر روی درس خواندن کودکان در مدرسه ندارد.
درمان ارتودنسی ثابت به قصد صاف و مرتب کردن دندان ها هیچگونه تاثیری برصدا و نحوه ی بیان شما ندارد و به راحتی قابل اجراست.
پلاک های متحرک ارتودنسی در طول دوره ی شبانه روز لازم به استفاده در مدرسه نیستند و فقط لازم است از غروب آفتاب و در طول شب استفاده شود. لذا استفاده از پلاک های ارتودنسی در طول مدرسه لازم نیست تا بتواند باعث اخلال در درس خواندن کودک شما شود.
در طول حرکات دندانی ممکن است به علت جابه جایی دندان ها و فشار زبان بعضی از حروف همچون س،ش،ژ تغییراتی پیدا میکند. این تغییرات گذراست و در پایان ارتودنسی به راحتی اصلاح میشود.