آیا دندان های خراب را میتوان ارتودنسی کرد؟

آیا دندان های خراب را میتوان ارتودنسی کرد؟

دکتر کامران دوامی

5/5 – (4 امتیاز)

وقتی که بیمار به متخصص ارتودنسی در اصفهان مراجعه میکند مدارک اولیه شامل عکس ها و گرافی های لازم تهیه میشود و طرح درمان اولیه مشخص میشود. متخصص ارتودنسی یک جلسه برای بررسی پوسیدگی های دندانی و یافتن دندان های خراب تعیین میکند. بعد از آن بیمار یا والدین بیمار از متخصص سوال میپرسیند که آیا دندان های خراب را میتوان ارتودنسی کرد ؟ یا نه!

صحت محتوا مورد تایید است

با توجه به اهمیت محتوای حوزه سلامت، شایان ذکر است که این محتوا توسط دکتر کامران دوامی نوشته شده است و هیچ گونه دخل و تصرفی در آن نشده است.

در جلسه ی اول ارتودنسی قبل از نصب براکت ها تمامی دندان ها در تمامی سطوح چک میشود و از لحاظ پوسیدگی و وجود خرابی دندانی بررسی میشود و به بیمار و والدین او اطلاع داده میشود. سپس از بیماری که پوسیدگی دندانی دارد خواسته میشود که ابتدا نسبت به ترمیم دندان های خود اقدام کند.

لازم به توضیح است که از آنجا که درمان های ارتودنسی با نصب دستگاههای مختلف بر روی دندان ها باعث افزایش گیر غذایی و پلاک های میکروبی میشود و میتوانند میزان پوسیدگی ها دندانی را افزایش دهند. آغاز درمان ارتودنسی با دندان های خراب کار صحیحی نیست از این رو لازم است پیش از آغاز درمان های ارتودنسی و بعد ازجلسه اول معاینه تمامی دندان هایی که خراب هستند و دچار پوسیدگی شده اند را شناسایی کرده و برای آغاز درمان به متخصص ترمیمی برای رفع پوسیدگی ها ارجاع داده شود.

بدین ترتیب پیش از آغاز درمان ارتودنسی و قبل از چسباندن براکت ها برروی سطوح دندانی تمامی پوسیدگی ها برطرف شده و هیچ دندان خرابی وجود نخواهد داشت.

پوسیدگی دندان قبل از ارتودنسی

نصب براکت های ارتودنسی یا دیگر دستگاههای ثابت یا متحرک برروی دندان های خراب و پوسیده به هیچ وجه درست نیست و متخصص ارتودنسی حتما پیش از درمان ارتودنسی این پوسیدگی ها را برطرف میکند.

اگر دندان خراب داشته باشیم برای ارتودنسی باید چه کنیم؟

در آغاز درمان ارتودنسی و بعد از تهیه مدارک لازم تشخیصی معمولا متخصص ارتودنسی یک معاینه کامل برای وجود پوسیدگی ها و دندان های خراب انجام میدهد و چنانچه دندان خرابی در دهان بیمار وجود داشته باشد برای رفع این پوسیدگی یا آسیب دیدگی اقدام میکند.

بیشتر بخوانید: آیا ارتودنسی باعث پوسیدگی دندان میشود؟

اگر دندان حین ارتودنسی خراب شد چه کنیم؟

در آغاز درمان ارتودنسی خرابی دندان ها کاملا برطرف میشود و شروع دندان برروی دندان های کاملا سالم انجام میپذیرد. با این وجود به علت طولانی بودن درمان ارتودنسی و همچنین گاها عدم رعایت بهداشت توسط بیمار امکان خرابی دندان وجود دارد اگر دندان ها در حین درمان ارتودنسی دچار پوسیدگی یا خرابی شود حتما باید توسط متخصص ارتودنسی شناسایی شده و جهت رفع آنها به متخصص ترمیمی ارجاع داده شود.

ادامه ی درمان با وجود پوسیدگی های دندانی و دندان های خراب کار صحیحی نیست و میتواند موجب آسیب های زیادی به بیمار شود.

به طور کلی میتوان گفت

در پاسخ به این سوال که آیا دندان های خراب را میتوان ارتودنسی کرد ؟میتوان گفت که آغاز درمان ارتودنسی بر روی دندان های خراب کار صحیحی نیست و هرگز انجام نمیشود و متخصص ارتودنسی پیش از آغاز درمان و نصب براکت ها و یا حتی دستگاه های متحرک حتما تمامی پوسیدگی های دندانی را شناسایی کرده و آنها را برطرف میکند و در طول درمان هر بار و در هر جلسه درمانی پوسیدگی های دندانی بررسی میشود و اگر دندان خرابی وجود داشته باشد حتما در جهت جلوگیری از پیشرفت پوسیدگی اقدام میشود.

استفاده از مسواک روزی 3 بار بعد از هر وعده غذایی و مسواک های بین دندانی و همچنین دهانشویه های فلوراید دار میتواند در کاهش ایجاد پوسیدگی و خرابی دندان ها موثر باشد. در عین حال با متخصص ارتودنسی به وسیله دستگاههای جرم گیری و فلوراید تراپی در دوران درمان ارتودنسی میتواند از خرابی دندان ها جلوگیری کرده و میزان پوسیدگی ها را کاهش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو − یک =