ارتودنسی در چند جلسه انجام میشود؟

ارتودنسی در چند جلسه انجام میشود؟

دکتر کامران دوامی

5/5 – (4 امتیاز)

از سوالات بسیار رایجی که مراجعین به متخصص ارتودنسی در اصفهان و یا والدین او میپرسند این است که ارتودنسی در چند جلسه انجام میشود ؟ چرا که اکثر درمان های ارتودنسی طولانی مدت هستند و بیش از 2 سال زمان نیاز دارند. بعد از جلسه اول درمان ارتودنسی و آغاز چسباندن براکت ها متخصص ارتودنسی توصیه های لازم را در مورد نحوه ی رعایت بهداشت و یا نگهداری براکت ها به بیمار یا والدین او میدهد. با این حال معمولا در مورد مدت زمان ارتودنسی توضیحاتی به بیمار و والدین او انجام میشود.

صحت محتوا مورد تایید است

با توجه به اهمیت محتوای حوزه سلامت، شایان ذکر است که این محتوا توسط دکتر کامران دوامی نوشته شده است و هیچ گونه دخل و تصرفی در آن نشده است.

 به طور معمول لازم است مراجعین به مطب جلسات معاینه ارتودنسی منظمی را ماهانه پیگیری کنند این جلسات به صورت ماهیانه و منظم و طبق برنامه ای که به بیمار داده میشود انجام میشود. در هر جلسه معاینه بیماریا والدین او در مورد نحوه درمان و میزان پیشرفت اگاه میشوند و در صورتی که اخلالی در حین درمان پیش آمده باشد توضیح داده میشود در این موارد بیمار و والدین او و هم متخصص ارتودنسی با همکاری دیگر تلاش در جهت رفع این اختلال کرده تا روند درمان ارتودنسی با سرعت بیشتری انجام شود.

معمولا در روز اول آغاز درمان ارتودنسی درمورد مدت زمان ارتودنسی توضیحاتی به بیمار و والدین او داده میشود هر چند که زمان درمان ارتودنسی چندان مشخص نیست و فقط به صورت تقریبی میتوان آن را مشخص کرد چرا که پایان درمان ارتودنسی با یک نتیجه ایده آل بسیار وابسته به میزان همکاری بیمار و همچنین نحوه پاسخدهی بدن او نسبت نیرو های وارده در ارتودنسی میباشد.

در مواردی متخصص ارتودنسی نتیجه ی مورد نظر را در زمان بسیار کوتاهی میگیرد به گونه ای موجب تعجب بیمار، والدین او و حتی خود پزشک میشود و در مواردی نیز نتیجه مورد نظر بسیار طولانی مدت بدست می اید و حتی ممکن است به صورت ایده آل حاصل نشود و این تحت تاثیر عوامل بسیار متفاوتی همچون واکنش نسبت به نیروها، سوخت و ساز بدن، همکاری بیمار، رعایت بهداشت ، کنده نشدن براکت ها و دیگر و عوامل دیگر میباشد.

تعداد جلسات معاینه ارتودنسی تنظیم براکت ها، سیم ها و یا عوض کردن کش های ارتودنسی نیز بسیار وابسته طرح درمان اولیه میباشد. به صورت معمول لازم است بیمار ماهیانه معاینه شود ولی چنانچه بهداشت دهانی بیمار خوب نباشد و یا روند درمان مطلوب نباشد ممکن فاصله این جلسات تا هفته ای 1 بار نیز کاهش پیدا کند و در مواردی نیز ممکن است متخصص ارتودنسی از بیمار بخواهد که با فاصله ی بیشتری حتی بیش از 1 ماه به مطب مراجعه کند. تعداد جلسات تنظیم براکت ها بسیار وابسته به نحوه ی درمان بیمار و میزان پیشرفت آن دارد.

بیشتر بخوانید: سن مناسب ارتودنسی

از سوالات بسیار رایج که معمولا در مطب ارتودنسی مطرح میشود تفاوت تعداد جلسات ارتودنسی بزرگسالان و کودکان میباشد.

در نگاه کلی باید  گفت که درمان ارتودنسی به عنوان درمانی برای صاف و مرتب کردن دندان ها تفاوت چندانی از لحاظ زمانی بین بزرگسالان و کودکان ندارد.در این موارد لازم است روند جلسات ارتودنسی بزرگسالان یا بالغین به صورت روتین ماهیانه انجام شود و در صورت لزوم فاصله این جلسات کمتر شده و یا افزایش یابد. سن بیمار برروند درمان ارتودنسی و صاف و مرتب شدن دندان ها هیچگونه تاثیری ندارد و نتیجه نهایی برای یک بیمار بالغ و بزرگسال و یا یک کودک قبل از بلوغ حتما یکسال است.

به طور کلی میتوان گفت انچه که در تعداد جلسات ارتودنسی بزرگسالان و یا کودکان مشخص میکند نه سن بیمار بلکه میزان پیشرفت درمان بر اساس عوامل دیگری همچون همکاری بیمار، رعایت بهداشت و سوخت و ساز بدن میباشد.

روند و مراحل اصلی ارتودنسی به چه صورت میباشد؟

در جلسه ی اول مراجعه به مطب ارتودنسی مدارک مورد نیاز تشخیصی تهیه میشود. عکس ها،قالب ها و گرافی ها همه بررسی شده و طرح درمان های ممکن و طول دوره درمان ارتودنسی برای بیمار یا والدین او توضیح داده میشود و در نهایت بهترین طرح درمان انتخاب شده و درمان ارتودنسی آغاز میشود.

بعد از آغاز درمان ارتودنسی معاینات ماهیانه به صورت روتین انجام میشود گاها لازم است که بیمار زودتر یا کمی دیرتر به مطب مراجعه کند که همه ی این موارد با هماهنگی متخصص ارتودنسی انجام شده و مشکلی ایجاد نمیکند.

عوامل موثر بر تعداد جلسات ارتودنسی چیست؟

تعداد جلسات ارتودنسی برای بدست اوردن یک لبخند زیبا و دندان هایی که در نمای روبرو و طرفین به زیبایی بیمار می افزاید معمولا به عوامل متعددی وابسته است. طرح درمان اولیه لزوم تغیر رشد فک و صورت و یا وجود و یا عدم وجود دندان های نهفته میتواند تعداد جلسات درمانی را تغییر دهد با این وجود معمولا درمان ارتودنسی بین 1.5 تا 2 سال نیازمند زمان است که درمان ها به صورت روتین ماهیانه انجام میشود.

زمانبندی کلی جلسات ارتودنسی به چه صورت است؟

در آغاز درمان ارتودنسی وبعد از مشخص شدن طرح درمان و نتیجه ی اینده معمولا زمانبدی جلسات به وسیله متخصص ارتودنسی و به پذیرش مطب توضیح داده میشود گاها لازم است بیمار به صورت هفتگی معاینه شود تا روند درمان بررسی شود ولی به صورت روتین زمانبدی کلی جلسات ماهیانه است و بیمار نیاز است هر 4 هفته 1 بار معاینه شده و روند درمان بررسی شده و در صورت لزوم کش های سیم ها عوض شود. این در حالی است که در هر جلسه ی ماهیانه لزوما تغییرات خاصی در درمان صورت نمیگیرد و بسیار از موارد فقط رعایت بهداشت و خوبی روند بهبود درمان بررسی میشود.

تاثیر سبک زندگی و همکاری بیمار بر تعداد جلسات ارتودنسی چیست؟

از عوامل بسیار تعیین کننده و مهم در روند درمان ارتودنسی و همچنین به دست آمدن نتیجه ی مطلوب پایانی سبک زندگی بیمار و همکاری او در درمان ارتودنسی میباشد. چراکه بیمارانی که با خوردن غذاهای سخت براکت های خود را دائم میکنند و یا در گذاشتن پلاک های ارتودنسی خود غفلت میکنند میتوانند اخلال گرانی در درمان ارتودنسی باشد.

بیمارانی درمان ارتودنسی را شروع میکنند لازم است تغییراتی در رژیم غذایی خود داده و از غذاهای سفت و سخت همچون ته دیگ، میوه های هسته دار و.. دوری کند چرا که این غذا ها میتواند موجب کنده شدن براکت و تاخیر روند درمان شوند در این صورت تعداد جلسات درمانی افزایش پیدا میکند چراکه هر بار کنده شدن براکت ها معمولا باعث تکرار درمان در طول ماه قبل میشود.

 آیا تفاوتی در تعداد جلسات ارتودنسی بزرگسالان و کودکان وجود دارد؟

چنانچه تغییرات رشدی به عنوان هدف اولیه ی درمان ارتودنسی باشد که معمولا در کودکان و حوالی سن بلوغ انجام میشود درمان ارتودنسی زمان کوتاه تری نیاز دارد البته این زمان بسیار وابسته به میزان رشد باقی مانده، همکاری بیمار و جهت های رشدی استخوان فک میباشد گاها غفلت کودکان در استفاده از دستگاهای متحرک ارتودنسی فرصت رشدی از دست داده و نتیجه نهایی به خوبی حاصل نمیشود.

ولی چنانچه هدف از درمان ارتودنسی و تعداد جلسات تنظیم براکت فقط صاف و مرتب کردن دندان ها میباشد و تغییرات اسکلتی مورد نظر نیست تعداد جلسات ارتودنسی بزرگسالان و کودکان تفاوت چندانی ندارد چرا که صاف و مرتب کردن دندان ها و در کنار هم قرار دادن آنها برای ایجاد یک لبخند زیبا به هیچ وجه به سن وابسته نیست و با جلسات ماهیانه بدست می آید.

در نهایت

باید در پاسخ به اینکه ارتودنسی در چند جلسه انجام میشود گفت که در آغاز  درمان ارتودنسی تعداد جلسات پیش رو چندان مشخص نیست و بسیار وابسته به عوامل متعددی از جمله میزان رشد باقی مانده در استخوان های صورت، سوخت و ساز بدن انسان، همکاری بیمار در استفاده کردن پلاک ها، رعایت بهداشت و عوامل متعدد دیگری میباشد که تعداد جلسات را مشخص میکند.

تعداد جلسات ماهیانه معمولا مناسب است و به وسیله متخصص ارتودنسی تذکر داده میشود. چنانچه بیمار از مراجعات متعدد ماهیانه خودداری کند نه تنها نتیجه مطلوبی ایجاد نمیشود بلکه میتواند باعث افزایش طول درمان ارتودنسی و عوارضی همچون تحلیل ریشه ها و یا پوسیدگی شود پس بهتر است مراجعین به مطب ارتودنسی نسبت به حضور در جلسات معاینه ارتودنسی به صورت ماهیانه حتما توجه داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − پنج =