ارتودنسی و سزارین؛ آیا محدودیت و خطری وجود دارد؟

ارتودنسی و سزارین؛ آیا محدودیت و خطری وجود دارد؟

دکتر کامران دوامی

5/5 – (1 امتیاز)

آیا بارداری در دوران ارتودنسی می‌تواند بر روند درمان تأثیری بگذارد؟ آیا ارتودنسی و سزارین در صورتی که بریس‌های ارتودنسی در دهان وجود داشته باشند، ممکن است با مشکلاتی همراه باشد؟ پاسخ این سوالات را از بهترین متخصص ارتودنسی اصفهان بشنوید. تجربه و تخصص در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند تا با اطمینان بیشتری در طول دوران بارداری و درمان ارتودنسی گام بردارید.

صحت محتوا مورد تایید است

با توجه به اهمیت محتوای حوزه سلامت، شایان ذکر است که این محتوا توسط دکتر کامران دوامی نوشته شده است و هیچ گونه دخل و تصرفی در آن نشده است.

باردار شدن آسان نیست از یک مادر جدید بپرسید و او جزئیات را به شما می‌گوید در این زمان به یک مادر توصیه میشود کارهای زیادی را انجام ندهد. حال اگر باردار هستید و به فکر درمان ارتودنسی میباشید بدون شک اطلاع داشته باشید که ارتودنسی در زمان بارداری و سزارین در این دوران کاملاً بی‌خطر است.

آیا ارتودنسی در دوران بارداری و سزارین تداخلی ایجاد می‌کند؟

اصولاً درمان‌های ارتودنسی تغییرات چندانی در سیستم هورمونی مادر ایجاد نمی‌کنند و لذا بارداری و همچنین سزارین برای به دنیا آوردن بچه در دوران بارداری هیچگونه تداخلی مهمی را به همراه ندارد و به راحتی قابل اجرا است. از این رو این توصیه که بهتر است درمان‌های ارتودنسی را به بعد از در دوران بارداری و عمل سزارین موکول کرد و به عبارت دیگر اینکه درمان های ارتودنسی می‌تواند برای بارداری و انجام عمل سزارین اختلالاتی ایجاد بکند کاملا نابجاست.

چرا که در دوران باردار غیر از توصیه‌های بهداشتی که درمورد مسواک زدن تشدید می‌شود هیچ گونه محدودیت خاصی برای مادران باردار ایجاد نمی‌گردد. و به دنبال پایان دوران بارداری انجام عمل سزارین در حالی که هنوز براکت های ارتودنسی در دهان قرار دارند نیز به راحتی قابل اجراست و هیچگونه تداخلی ندارد. لذا درمان‌های ارتودنسی در دوران بارداری و همچنین انجام عمل سزارین مختل نمی‌شود و لازم نیست که براکت‌ها قبل از انجام سزارین از دهان خارج بشود.

اهمیت رعایت بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری و پس از سزارین

تنها نکته‌ای که در دوران بارداری و همچنین پس از انجام عمل سزارین در مورد مادران در حال اجرای درمان‌های ارتودنسی وجود دارد تاکید بیشتر به رعایت بهداشت دهان و دندان می‌باشد. تغییرات هورمونی در این دوران و همچنین پس از انجام سزارین ممکن است لثه های بیمار را نسبت به میکروب‌ها حساس‌تر و آسیب ‌پذیرتر کند.

در ارتودنسی و سزارین بهتر است بهداشت دهان و دندان به شدت رعایت شده و حداقل روزی سه بار و هر بار 5 دقیقه دندان‌ها مسواک زده استفاده شود. استفاده از مسواک‌های بین دندانی نیز میتواند سطح سلامت دهان و دندان را دوران بارداری و چه پس از انجام عمل سزارین افزایش داده و از ایجاد گیر میکروبی و پوسیدگی های دندانی که به دنبال آن  بیماری‌های لثه‌ای ایجاد میشود نیز جلوگیری کند.

ممنوعیت دهانشویه‌ها در دوران بارداری و پس از سزارین

از سوی دیگر استفاده از دهان شویه‌های فلورایدار دار که گاهاً حاوی مواد مضری برای جنین میباشد در دوران بارداری قابل اجرا نیست و لذا بهتر است از دهان شویه در دوران بارداری و نه پس از سزارین و در دوران شیردهی مادر استفاده نشود. چرا که حجم زیاد فلوراید که در دهان شویه ها وجود دارد ممکن است به سیستم دندانی جنین و همچنین نوزاد شیرخوارآسیب هایی وارد کند از آنجایی که این موضوع هنوز اثبات نشده است بهتر است رعایت شده و مصرف هرگونه دهانشویه در دوران بارداری و همچنین در دوران شیردهی مادر پس از انجام عمل سزارین ممنوع است.

به عبارت دیگر تنها محدودیتی که در دوران بارداری و پس از انجام عمل سزارین وجود دارد استفاده نکردن از دهانشویه ها باشد که با در صورت رعایت بهداشت دهان و مسواک زدن مرتب توسط مادر چندان مشکلی ایجاد نمیکند. بسیاری از موارد در دوران بارداری درمان ارتودنسی درمانحو به پایان می‌رسد و بعد از انجام سزارین لازم است که انواعی از پلاک های نگهدارنده توسط مادر شیرده استفاده شود.

پلاک‌های نگهدارنده در بارداری و سزارین

اینکه آیا پلاک‌های متحرک نگهدارنده که وظیفه حفظ ثبات نتیجه درمان را دارد در دوران بارداری و همچنین پس از انجام عمل سزارین می‌تواند محدودیتی ایجاد بکنند یا نه ممکن است از نگرانی‌های مادران باشد.

در پاسخ باید گفت استفاده از پلاک‌های شبانه که در مطب ما استفاده میشود و همچنین سیم‌های پشت دندانی برای حفظ ثبات نتیجه درمان گاهاً مورد استفاده قرار می‌گیرد هیچ گونه اختلالی با روند بارداری، سزارین وهمچنین شیردهی مادران ندارد و موجب ایجاد مشکلاتی نمی‌شود.

 در نهایت باید گفت

 تنها محدودیتی که ارتودنسی و سزارین در دوران بارداری و همچنین حین عمل سزارین و پس از به دنیا آمدن بچه و در دوران شیردهی وجود دارد برای مادران در حال انجام درمان  ارتودنسی وجود دارد رعایت بهداشت دهان و دندان میباشد. لازم است که هر بار بعد از غذا خوردن دندان‌ها کاملاً تمیز شود، خوب نخ دندان کشیده شود و خمیر دندان مناسب استفاده شود.

رعایت بهداشت دهان و دندان پیش از سزارین به چه پس از سزارین از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که می‌تواند باعث کاهش حجم میکروب داخل دهان گردد و از بیماری‌های لثه‌ای و پوسیدگی جلوگیری کند. غیر از این هیچ گونه محدودیتی برای مادران باردار در حین درمان وجود ندارد و انجام عمل سزارین نیز به راحتی و بدون هیچگونه تداخلی با درمان آنها  انجام میشود.

سوالات متداول

آیا می‌توان در دوران بارداری درمان ارتودنسی انجام داد؟

بله، درمان ارتودنسی در دوران بارداری مشکلی ایجاد نمی‌کند. تنها نیاز به رعایت بیشتر بهداشت دهان و دندان به دلیل حساسیت لثه‌ها در این دوران است.

آیا ارتودنسی مانعی برای انجام عمل سزارین است؟

خیر، وجود براکت‌ها یا پلاک‌های ارتودنسی مانعی برای انجام سزارین نیست و این عمل بدون هیچ‌گونه تداخلی قابل انجام است.

آیا پلاک‌های متحرک نگهدارنده در دوران بارداری مشکلی ایجاد می‌کنند؟

خیر، پلاک‌های متحرک نگهدارنده مشکلی برای بارداری یا سزارین ایجاد نمی‌کنند و می‌توان به راحتی از آن‌ها استفاده کرد.

آیا استفاده از دهانشویه در دوران بارداری و پس از سزارین مجاز است؟

بهتر است در دوران بارداری و شیردهی از دهانشویه‌های حاوی فلوراید اجتناب شود، چرا که ممکن است به جنین یا نوزاد آسیب برساند. رعایت بهداشت دهان با مسواک و نخ دندان کافی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 1 =