عوارض ارتودنسی نکردن در کودکان و بزرگسالان در اشخاصی که نیازمند درمان های ارتودنسی هستند میتواند جنبه های مختلفی داشته باشد. عوارض ارتودنسی نکردن در کودکان در حال رشد علاوه بر تاثیر بر سلامت دهان و دندان، بلکه بر کیفیت رشد اسکلتال صورت و رشد عمومی بدن نیز موثر است. عوارض ارتودنسی نکردن در بالغین نیز نه تنها بر سلامت محیط دهان و بافت لثه ای که بر سلامت عمومی و طول عمر نیز تاثیر منفی دارد. در این مواقع بهتر است والدین کودک به متخصص ارتودنسی کودکان در اصفهان مراجعه کرده و معاینات اولیه را انجام دهد.
صحت محتوا مورد تایید است
با توجه به اهمیت محتوای حوزه سلامت، شایان ذکر است که این محتوا توسط دکتر کامران دوامی نوشته شده است و هیچ گونه دخل و تصرفی در آن نشده است.
عوارض ارتودنسی نکردن در کودکان چیست؟
1- چنانچه کودک در حال رشد نیازمند ارتودنسی یا ارتوپدی فک و صورت باشد و درمان مناسب صورت نگیرد ممکن است دچار عوارض ارتودنسی نکردن در طول دوره رشد یا بعد از آن در دوران بزرگسالی شود. روش های ارتودنسسی پیشگیری یا در موارد نقایص رشدی، روش های ارتوپدیک فک و صورت میتواند به راحتی از درمان های سخت و پیچیده ارتودسنی بالغین جلوگیری کند. در ارتودنسی پیشگیری متخصص ارتودنسی با روش های ساده و ارزان قیمت درمانی، از انحراف رشدی فک ها جلوگیری کرده و یا با افزایش محیط قوس دندانی، راه را برای رویش طبیعی دندان ها باز میکند. از عوارض ارتودنسی نکردن در این دوران، تاثیر منفی نقاط پیش رس در روند رشدی فک پایین است. چنانچه در حین بستن دهان انحرافی در فک پایین رخ دهد از آنجا که کودک در حال رشد است، این انحراف تاثیر شدیدی بر استخوان های صورت گذاشته و موجب انحراف رشدی پایدار در فک میشود.
2- از دیگر عوارض ارتودنسی نکردن در کودکان در حال رشد، احتمال بروز بی نظمی های دندانی در فک پایین است. محیط قوس دندانی در فک پایین با دستگاه متحرک گسترش دهنده قابل افزایش است. در این حال طبیعت فرصت دارد تا راه را برای رویش دندان ها باز کند.
3- کوچک ماندن قوس دندانی و بروز بی نظمی های زیاد دانست، که در آینده میتواند ارتودنتیست را مجبور به خارج کردن بعضی از دندان های دائمی از قوس بکند.
4- احتمال نهفته شدن دندان نیش بالا در فک میباشد. از آنجا که دندان نیش بالا آخرین دندانی است که به قوس فکی وارد میشود، چنانچه محیط قوس فکی بالا به هر علتی کوچک شده باشد، دندان نیش فضای مناسبی جهت رویش نخواهد یافت و احتمال نهفته شدن را دارد.
5- در صورت وجود تنگی استخوان فک بالا و همچنین تنگی نفس شبانه مشکلات جسمی و روحی آن میباشد که بعد از بلوغ به سختی قابل درمان است.
6- اختلالات رشدی پایدار در اسکلت صورت میتواند از عوارض ارتودنسی نکردن در کودکان باشد. بعد از بلوغ و اتمام رشد این مشکل قابل درمان نیست و نیازمند ارتودنسی به همراه جراحی فک و صورت است. در هر دو فک مراکز رشدی وجود دارد که در صورت وجود عوامل اخلالگر محیطی یا زمینه ژنتیکی امکان رشد مناسب در استخوان های فک را نخواهد داشت و موجب نقص اسکلتال میشود.
7- از دیگر موارد میتوان به از دست رفتن فرصت های رشدی و ماندگار شدن نقایص اسکلتال میباشد که احتمال لزوم انجام جراحی های فکی را بیشتر میکند.
با توجه به این توضیحات برای جلوگیری از نقایص دندانی و اسکلتی در کودکان و رهایی از عوارض ارتودنسی نکردن در بزرگسالی بررسی سالیانه کودکان در حال رشد از حدود سن 6-7 سالگی لازم است. همچنین لازم است بدانید که صاف کردن دندان بدون ارتودنسی در خانه نیز امکان پذیر نیست.
بیشتر بخوانید: ارتودنسی در سن 40 سالگی
عوارض ارتودنسی نکردن در بالغین چیست؟
1- در افراد بزرگسالی که فرصت های رشدی از دست داده اند و اسکلت فک و صورت آنها ثابت شده است متعدد است و میتواند موجب نقایص دندانی، لثه ای و حتی عوارض جدی بر سلامت عمومی بدن شود.
2- بالغینی که بی نظمی های دندانی، عدم توانایی آنها برای تمیز کردن دندان ها و رعایت بهداشت دهان میباشد که میتواند موجب گیر پلاک میکروبی، پوسیدگی و بیماری های لثه شود.
3- مورد بعدی را میتوان به پلاک های میکروبی اختصاص داد. پلاک های میکروبی از محیط دهان به جریان خون راه یافته و میتوانند خطرات مهمی را برای سلامت عمومی بدن ایجاد کنند.
4- احتمال سکته قلبی، دیابت، مشکلات روحی، اعتماد به نفس پایین و… از دیگر عوارض ارتودنسی نکردن در بالغین میباشد.
تمامی این مشکلات با یک درمان ساده ارتودنسی پیشگیری قابل پیشگیری است.
نتیجه گیری
با توجه به توضیحات فوق عوارض ارتودنسی نکردن در افراد نیازمند ارتودنسی چه در دوران کودکی و چه بعد از بلوغ و بزرگسالی بسیار زیاد است و باید حتما از روش های مختلف درمانی در ارتودنسی بهره برد تا از عوارض ارتودنسی نکردن در دوران کودکی، بلوغ و بزرگسالی جلوگیری کرد. شم امیتوانید با ثبت رزرو نوبت ارتودنسی در اصفهان در کلینیک دکتر دوامی از عوارض فوق جلوگیری نمایید.