با پیشرفت علم ارتودنسی و همچنین دندان پزشکی اطفال ارتباط بین دو رشته تخصصی دندان پزشکی اطفال و ارتودنسی روزبه روز بیشتر شده و باعث ایجاد یک شاخه تخصصی به نام ارتودنسی پیشگیری می شود. از این رو سؤال رایجی که بسیاری از متخصص ارتودنسی کودکان می پرسند؛ در مورد ارتودنسی پیشگیری است و این که آیا هدف از ارتودنسی پیشگیری چیست؟
صحت محتوا مورد تایید است
با توجه به اهمیت محتوای حوزه سلامت، شایان ذکر است که این محتوا توسط دکتر کامران دوامی نوشته شده است و هیچ گونه دخل و تصرفی در آن نشده است.
هدف از ارتودنسی پیشگیرانه چیست؟
هدف از ارتودنسی پیشگیری در بسیاری از موارد جلوگیری از ایجاد ناهنجاری های اسکلتی و یا بی نظمی های دندانی در افراد بزرگسال می باشد. در این گونه موارد با رفع مشکلات محیطی، محیط مناسبی را برای رویش دندان های دائمی فراهم کرده و اگر مانعی بر رشد اسکلت استخوان های صورت وجود داشته باشد برطرف می شود تا به نتیجه مطلوب نهایی برسد.
بهترین سن شروع درمان ارتودنسی پیشگیری کودکان
بسیاری از مراجعین به مطلب ارتودنسی در مورد بهترین سن شروع درمان ارتودنسی پیشگیری در کودکان سوالاتی را از متخصص ارتودنسی میپرسند که چه زمانی بایستی برای درمان ارتودنسی پیشگیری اقدام کرد. اولین زمان مناسب برای معاینه کودکان جهت انجام ارتودنسی پیشگیری بعد از پایان سن هشت سالگی می باشد در زمانی که دندان های دو بالا یا دندان های پیشین رویش پیدا کرده و در محیط دهان قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید: سن مناسب ارتودنسی
البته لازم است والدین از علائم نیاز به ارتودنسی پیشگیری در کودکان آگاه باشد تا در صورت لزوم به متخصص ارتودنسی مراجعه بکنند. مثلا وجود بدخوابی شبانه و یا خروپف از علائم بسیار لازم برای شروع درمان ارتودنسی پیشگیری می باشد. بی نظمی های دندانی نیز یکی دیگر از علائم نشان دهنده کمبود فضا است که باید وسیله متخصص ارتودنسی و با ارتودنسی پیشگیری برطرف شود.
از سوی دیگر بعضی از کودکان دارای عاداتی همچون مکیدن انگشت شست دست می باشند که می تواند بسیار مضر باشد در این مواقع نیز لازم است متخصص ارتودنسی به وسیله روش هایی به ارتودنسی پیشگیرانه پرداخته و مانع از آسیب استخوان های فک و صورت شود.
البته این بدان معنا نیست که همه کودکان نیاز به ارتودنسی پیشگیرانه دارند ولی معاینه کودکان در سن هشت سالگی می تواند آنها را از بسیاری از درمان های سخت آینده در ارتودنسی بی نیاز کند.
اهمیت دندان های شیری در ارتودنسی پیشگیرانه چیست؟
از جمله موارد بسیار مهم اهمیت دندان های شیری در ارتودنسی پیشگیری می باشد. بسیاری از والدین بیماران بعد از مراجعه به مطب ارتودنسی تقاضای کشیدن دندان های شیری را دارند چرا که به عقیده آنها دندان های دائمی در زیر آنها قرار دارد و به زودی رشد میکنند این در حالی است که دندان های شیری وظایف بسیار مهم و متعددی در محیط دهان دارند و کشیدن دندان های شیری به هیچ وجه زودتر از هنگام لازم صحیح نمی باشد.
اهمیت دندان های شیری در دوران ارتودنسی شامل کمک به تغذیه فرزندان و همچنین حفظ فضای دندان دائمی زیرین است. چنانچه یک دندان شیری زودنگام کشیده شود و یا از دست برود نه تنها سیستم تغذیه فرزندان دچار مشکل می شود بلکه می تواند موجب نهفته شدن دندان دائمی زیرین شود.
فواید ارتودنسی پیشگیری چیست؟
ارتودنسی پیشگیری که معمولا در سن کودکان قبل از دوازده سال آغاز می شود می تواند بسیار مفید باشد و با رفع بسیاری از موانع از رشد طبیعی استخوان های صورت و یا رویش دندان ها و مشکلات آینده کودکان را جلوگیری کند.
معرفی ابزارهای ارتودنسی پیشگیری
برای انجام ارتودنسی پیشگیری روش های مختلفی وجود دارد و از ابزارهای گوناگونی استفاده می شود که متخصص ارتودنسی از این روش ها و ابزارها برای حفظ فضا یا رفع بی نظمی ها استفاده می کند.
روش های انجام ارتودنسی پیشگیری چیست؟
ارتودنسی پیشگیری به عنوان روشی برای جلوگیری از ایجاد بی نظمی های دندانی آینده در کودکان روش های مختلفی دارد و از ابزارهای گوناگونی استفاده می شود که متخصص ارتودنسی می تواند از آنها استفاده کرده و با افزایش طول قوس دندانی محیط مناسبی را برای رشد دندان ها برقرار کند.
نحوه تشخیص نیاز به ارتودنسی پیشگیرانه توسط پزشک چیست؟
تمامی کودکان بعد از سن هشت سالگی و بعد از آغاز رویش دندان های نیش بالا لازم است توسط متخصص ارتودنسی بررسی شده و معاینه شود. وجود بی نظمی های دندانی در فک پایین و یا بی نظمی های دندانی در فک بالا و همچنین خروپف شبانه و بد خوابی همه از علائم اولیه اختلالات اسکلتی بسیار شدیدی می باشند که در این سن با ارتودسی پیشگیری به راحتی قابل برطرف کردن است .
چرا باید برای مسائل مرتبط با موقعیت های دندان ها فقط به یک ارتودونتیست مراجعه شود؟
برای رفع مشکلات دندانی در طول ارتودنسی پیشگیری روش های مختلفی وجود دارد که تقریبا تمامی این روش ها به نتیجه مطلوب و مناسبی می رسد. چنانچه والدین بیمار پزشک متخصص ارتودنسی را دائما عوض کرده و به همکاران متعددی مراجعه کند روش های درمانی گوناگونی اجرا می شود که ممکن است به نتیجه مطلوبی نرسد از این رو بهتر است که همه ی والدین فرزند خود را فقط پیش یک متخصص ارتودنسی برای معاینات ماهیانه برده و از روش های مختلف دوری کنند.
در جلسه ارتودنسی پیشگیری چه انتظاری داشته باشیم؟
وقتی که یک کودک در حال رشد و در حدود سن هشت تا دوازده سالگی به وسیله متخصص ارتودنسی بررسی می شود و انجام معاینه صورت می گیرد، لازم است روش های ارتودنسی پیشگیرانه انجام شود. والدین بیمار باید مطلع باشد که فقط متخصص ارتودنسی در جهت رفع مشکلات اولیه تلاش می کند و به هیچ وجه قصد صاف و مرتب کردن تمامی دندان ها را نداشته و یا نمی تواند یک لبخند زیبا را برای آینده کودک شما فراهم کند. در این موارد به صورت ارتودنسی پیشگیری فقط مشکلات اولیه برطرف شده و در صورت لزوم از دستگاه هایی برای اصلاح رشد فکی استفاده می شود.
وظایف ارتودنتیست در طول دوره درمان ارتودنسی پیشگیری چیست؟
معمولا درمان ارتودنسی پیشگیری یک درمان کوتاه مدت است که در عرض چند هفته انجام شده و به نتیجه مطلوب می رسد در این موارد لازم است بیمار هر هفته معاینه شود و حرکات دندانی یا اصلاح رشد فکی کاملا بررسی شود بدین ترتیب روند بهبود سلامت دهان و دندان مورد توجه قرار می گیرد.
تشخیص مشکلات ارتودنسی در کودکان توسط پزشک چگونه انجام می شود؟
با ورود کودک به مطب متخصص ارتودنسی از نحوه راه رفتن، نفس کشیدن و یا همچنین وضعیت بی نظمی دندان ها بسیاری از مشکلات اولیه کودک بر متخصص ارتودنسی آشکار می شود. در کنار آن تهیه عکس های لازم و گرافی ها باعث می شود تا متخصص ارتودنسی بتواند از کمبود فضا و یا کمبود رشدها آگاه شده و به راحتی و در صدد رفع موانع موجود اقدام کند.
هزینه ارتودنسی پیشگیری چیست؟
از سوالات بسیار رایجی که والدین بیمار در مورد کودکان خود میپرسند هزینه ارتودنسی پیشگیری می باشد. در پاسخ به این سوال میتوان گفت که معمولا ارتودنسی پیشگیری هزینه بسیار ناچیزی دارد و در بسیاری از موارد تنها با کشیدن بعضی از دندان های شیری یا استفاده از پلاک های ارزان قیمت و طول دوره درمانی بسیار کوتاه به نتیجه مطلوب می رسد. اگر درمان های ارتودنسی برای شما هزینه زیادی دارد میتوانید در کلینیک دکتر کامران دوامی با شرایط ویژه ارتودنسی اقساطی در اصفهان را انجام دهید و بسته به شرایط شما اقساط تعیین میشوند.
در نهایت
در پاسخ به اینکه ارتودنسی پیشگیری چیست باید گفت همه ی کودکان باید بعد از پایان هشت سالگی و در آغاز سن نه سالگی یا به طور کلی در کلاس سوم ابتدایی توسط متخصص ارتودنسی معاینه شوند. این معاینه برای بررسی رشد استخوان های فک و صورت، تنگی فک بالا، میزان بی نظمی های دندانی، وجود نداشتن ریشه بعضی از دندان های دائمی یا موارد دیگر انجام می شود. در تمامی این موارد روش های درمانی متعددی وجود دارد که توسط متخصص ارتودنسی برای ارتودنسی پیشگیرانه انجام می شود و می تواند در بسیاری از موارد از ارتودنسی های زمانبر و پرهزینه آینده جلوگیری کند .