آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود؟

دکتر کامران دوامی

5/5 – (2 امتیاز)

در جلسه اول آغاز درمان ارتودنسی در کلینیک ارتودنسی در اصفهان و بعد از نصب براکت ها برروی دندان ها توضیحاتی درمورد نحوه ی نگهداری، رعایت بهداشت و احتمال مشکلات توسط متخصص ارتودنسی به بیمار داده میشود. از سوالات متدوالی که والدین بیمار و بیمار میپرسند این است که ایا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود ؟ چرا در زمان ارتودنسی حس لق شدن دندان ها به ما دست میدهد؟

صحت محتوا مورد تایید است

با توجه به اهمیت محتوای حوزه سلامت، شایان ذکر است که این محتوا توسط دکتر کامران دوامی نوشته شده است و هیچ گونه دخل و تصرفی در آن نشده است.

برای رفع نگرانی در این زمینه باید به بیمار و والدین او توضیح داده شود که در دوران ارتودنسی احتمال لق شدن دندان ها وجود دارد. این لق شدن به خاطر حرکات دندانی است که تحت تاثیر نیروهای ارتودنسی انجام میشود اما این سوال که آیا ممکن است در طول درمان ارتودنسی دندان ها لق شده و بیوفتد؟ هیچ گونه نگرانی ندارد.

احتمال لق شدن دندان ها در طول درمان ارتودنسی وجود دارد اما به هیچ وجه باعث افتادن دندان ها نمیشود.گاهی والدین بیمار میپرسند که آیا احساس لق شدن دندان ها در  تمام دوران ارتودنسی وجود دارد؟ احساس لق شدن دندان در ارتودنسی تا چه زمانی ادامه میابد؟

وقتی حرکات ارتودنسی شروع میشود و دندان ها در مسیر حرکت خود قرار میگیرند کمی لق میشوند اما این لق شدن به هیچ وجه باعث خطر نمی باشد و نمیتواند سلامت دندان ها را تهدید کند و به هیچ وجه هیچ دندانی نمیوفتد. این لق شدگی و تکان خوردن دندان ها کاملا طبیعی است و تا پایان درمان ارتودنسی ادامه میابد.

گاهی والدین میپرسند که

 فشار ناشی از براکت ها به چه بخشی از دندان وارد میشود؟

در پاسخ به این سوال باید گفت نیروهای ارتودنسی برروی دندان ها باعث فشار برروی استخوان اطراف ریشه دندان میشود و به خود دندان هیچگونه نیرویی وارد نمیکند و به این ترتیب حرکات دندانی رخ میدهد و لق شدن دندان ها در دوران ارتودنسی نیز به همین علت است. از این رو به هیچ وجه نباید نگران لق شدن دندانها در دوران ارتودنسی و افتادن آنها بود بلکه این لق شدگی یک پدیده نرمال است که مدت کوتاهی دوام پیدا میکند و بعد از ارتودنسی بهبود می یابد.

وقتی که درمان ارتودنسی آغاز میشود و با ایجاد فشار بر روی حرکات دندان آغاز میشود که بیشتر نیروها بر روی استخوان اطراف دندان میباشد کمی لقی بر روی دندان ها پدیدار میشود. این لقی به هیچ وجه خطرناک نمیباشد  و بسیار وابسته به میزان حرکت دندانی در طول درمان ارتودنسی میباشد. هر چه که حرکات دندانی بیشتر باشد میزان لقی دندان نیز بیشتر خواهد بود.

از آنجا که لقی دندان یک پدیده نامطلوب است و میتواند باعث نگرانی بیمار و والدین او باشد ممکن است به دنبال روش هایی برای جلوگیری از شل شدن دندان ها در ارتودنسی یا به اصطلاح لق شدن آنها باشد. از این رو باید در مورد سوال ایا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود گفت چون در حین درمان ارتودنسی لقی پدیده ای طبیعی است به هیچ وجه نگرانی ندارد و درمانی ندارد.

بیشتر بخوانید: آیا ارتودنسی باعث پوسیدگی دندان میشود؟

البته هر چند لقی دندان ها در طول دوره ارتودنسی یک پدیده طبیعی است و به راحتی رخ میدهد و موجب نگرانی می باشد اما بعد از پایان درمان ارتودنسی در عرض 1 تا 2 روز این لقی و شل شدگی دندان ها باید بهبود پیدا کند و چنانچه بهبود پیدا نکند میتواند نشانه ی آسیب هایی به دندان ها باشد که حتما باید توسط متخصص ارتودنسی بررسی شده و درصورت لزوم درمان های لازم انجام میشود.

در آغاز درمان ارتودنسی وقتی که نیروها برروی دندان ها وارد میشود این نیروها به وسیله دندان به استخوان ها وارد شده و معمولا در مقدار کمی لقی در عرض چند روز اول رخ میدهد که گاها باعث نگرانی بیمار میشود؛ اما این لقی هیچگونه خطری ندارد و بایستی فقط به وسیله بیمار تحمل شود به زودی دندان ها در مسیر حرکت قرار گرفته و میزان لقی آنها کاسته میشود.

در نهایت باید گفت

در پاسخ به این سوال که ایا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود ؟ از آنجا که حرکات دندانی در طول دوره درمان ارتودنسی کمی لقی را به همراه خواهد داشت گاها باعث نگرانی بیمار و والدین او میشود اما این لقی بسیار ناچیز است و تقریبا در همه ی موارد هیچگونه خطر بزرگی برای دندان ها ایجاد نمیکند. بیمار باید به توصیه هایی بهداشتی و نخوردن غذاهای سفت در طول درمان ارتودنسی عمل کرده و به این ترتیب باعث سلامت دندان ها و لثه ها شده و با کندن براکت ها طول دوره ی درمان را افزایش ندهد. مسلما دوره های درمانی ارتودنسی طولانی مدت میتواند باعث آسیب های کم و ناچیزی به دندان ها شود.

با شروع درمان ارتودنسی دندان هایم کمی لق شده و حین غذا خوردن تکان میخورد ایا موجب نگرانی است؟

لقی دندان ها در آغاز درمان ارتودنسی و در طول دوره درمان پدیده نرمال است و به هیچ وجه نشانه ای از خطر نمیباشد. با پیشرفت درمان به سمت پایان آن معمولا این لقی کمتر شده و از بین میرود.

آیا هر گونه لقی دندان میتواند بی خطر باشد؟

در اغاز درمان ارتودنسی و در طول دوره درمان میزانی لقی وجود دارد که بسیار کم است و موجب نگرانی نیست اما اگر در پایان درمان ارتودنسی هنوز دندان ها لق باشد که خصوصا درمورد دندان های جلویی بالا پدیده ای شایعه میباشد میتواند خطرناک بوده و باید حتما توسط متخصص ارتودنسی بررسی شود.

در حین درمان ارتودنسی دندان هایم لق شده است آیا لازم است این لقی را درمان کنم؟

چنانچه درمان ارتودنسی شما آغاز شده و کمی لقی بر روی دندان ها دیده میشود حتما با متخصص ارتودنسی مطرح کنید هرچند که معمولا جای نگرانی ندارد و بعد از مدتی برطرف می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − 7 =