بعد از آغاز درمان ارتودنسی و در اولین جلسه در کلینیک ارتودنسی در اصفهان بعد از تهیه مدارک لازم طرح درمان های موجود برای والدین بیمار و یا خود او توضیح داده میشود. بهترین طرح درمان انتخاب شده و بعد از آن درمان ارتودنسی آغاز میشود. در این جلسه براکت های مخصوص ارتودنسی به وسیله ی چسب هایی برروی دندان ها متصل شده و هر براکت سیمی و متناسب با حرکات دندانی متصل میشود سپس سوال ایجاد میشود که مراقبت بعد از ارتودنسی چیست ؟ و برای بیمار و والدین او توضیح داده میشود.
صحت محتوا مورد تایید است
با توجه به اهمیت محتوای حوزه سلامت، شایان ذکر است که این محتوا توسط دکتر کامران دوامی نوشته شده است و هیچ گونه دخل و تصرفی در آن نشده است.
یکی از تفاوت های بسیار مهم ارتودنسی با سایر شاخه های دندان پزشکی در وجود مراقب بعد ارتودنسی دندان میباشد. چرا که در ارتودنسی لازم است بیمار و والدین او بعد از آغاز درمان مراقبت های لازمی انجام بدهند که در روند درمان اخلال ایجاد نشود.
این مراقبت ها در جلسه ی اول ارتودنسی و بعد از آغاز درمان به صورت شفاهی و مکتوب به بیماران و والدین او توضیح داده میشود و از بیمار خواسته میشود تابا رعایت مراقب های بعد از ارتودنسی روند درمان را تسریع کرده و اخلالی در ان ایجاد نکند. انچه که مسلم است رعایت این مراقبت ها بعد از ارتودنسی میتواند باعث تسریع روند درمان شده و نتیجه ایده آل و زیبایی را برای بیمار حاصل کند به گونه ای لبخند زیبا در پایان ارتودنسی بدست بیاید. بدون آنکه درمان بیش از حد طول کشیده و یا پوسیدگی ها یا عوارض دیگری در دهان بیمار ایجاد شود.
مراقبت های عمومی پس از ارتودنسی چیست؟
بعد از آغاز درمان ارتودنسی متخصص ارتودنسی به صورت شفاهی و مکتوب از بیمار میخواهد تا مراقبت بعد ارتودنسی را انجام بدهد. از غذاهای سخت همچون ته دیگ، نون خشک، گز، کشک، پسته، بادام و میوه های هسته دار تابستان دوری کرده و غذاهای سفت تر از ته دیگ نخورد چرا که موجب کنده شدن براکت ها میشود. از سوی دیگر لازم است هر بار بعد از مصرف غذا دندان ها را مسواک زده و تمام سطوح دندانی و اطراف براکت ها را تمیز کند.
از جمله مراقبت های عمومی دیگر بعد از ارتودنسی استفاده از مسواک های بین دندانی است که از داروخانه تهیه میشود و زیر سیم ها کاملا تمیز شده به گونه ای که هیچ گیر غذایی وجود نداشته باشد. استفاده از دهانشویه های فلوراید دار به صورت روزانه هر روز یکبار قبل از خواب میتواند روند کاهش پوسیدگی ها کمک کند.
ممنوعیت های غذایی پس از ارتودنسی چیست؟
بعد از آغاز درمان ارتودنسی تنها ممنوعیت غذایی که وجود دارد دوری از غذاهای سخت و سفت همچون ته دیگ، نون خشک،گز، کشک و.. میباشد به گونه ای که هر غذای سفت تر از ته دیگ نباید مصرف شود چرا که باعث کنده شدن براکت ها میگردد. از سوی دیگر استفاده از غذاهای پر از قند همچون شیرینی، شکلات و خصوص نوشابه ها که با افزایش پوسیدگی های دندانی همراه هستند نیز ممنوع است. لذا بیمار باید از غذاهای سخت که باعث کنده شدن براکت ها میشود و همچنین نوشیدن نوشابه های قندی دوری کند.
بیشتر بخوانید: بعد از ارتودنسی چه بخوریم؟ چه نخوریم؟
اهمیت معاینات منظم در دوران ارتودنسی چیست؟
بعد از آغاز درمان ارتودنسی متخصص ارتودنسی از بیمار میخواهد که جلسات معاینات را به صورت منظم دنبال کند این جلسات گاها هر هفته یا هر 2 هفته میباشد ولی به صورت معمول معاینات ارتودنسی ماهیانه است و لازم است هر ماه انجام شود تا روند پیشرفت درمان توسط متخصص ارتودنسی بررسی شده کش ها عوض شده و بهداشت دهان و دندان معاینه شود.بسیار لازم است که بیمار در جلسات مشخص در مطب حضور پیدا کرده و از بی نظمی دوری کند. چراکه میتواند موجب ایجاد پوسیدگی ها یا حرکات نا منظم دندانی شود که جبران آنها بسیار زمان بر و هزینه بر میباشد. اگر درمان های ارتودنسی برای شما هزینه زیادی دارد میتوانید در کلینیک دکتر کامران دوامی با شرایط ویژه ارتودنسی اقساطی در اصفهان را انجام دهید و بسته به شرایط شما اقساط تعیین میشوند.
آیا درمان ارتودنسی درد یا ناراحتی دارد؟چگونه میتوان درد یا ناراحتی بعد از ارتودنسی را مدیریت کرد؟
بعد از آغاز درمان ارتودنسی به علت وجود یک جسم خارجی در محیط دهان که میتواند براکت یا پلاک های متحرک ارتودنسی باشد ناراحتی هایی برای بیمار ایجاد میشود. ممکن است زخم های افتی برروی گونه ها ایجاد شده و یا سیم ها باعث آزردگی و زخمی شدن گونه ها شود. در این گونه موارد بیمار میتواند با مراجعه به مطب ارتودنسی از موم های مخصوص ارتودنسی استفاده کرده تا درد را کاهش دهد.
از سوی دیگر حرکات دندانی در چند جلسه اول آغاز درمان میتواند با درد مختصری همراه باشد که بیمار میتواند با مصرف مسکن های مخصوص از جمله بروفن این درد را کاهش دهد. به طور کلی میتوان گفت که درمان ارتودنسی درد و ناراحتی چندانی ندارد و در صورت وجود به راحتی قابل مدیریت است و تنها لازم است با متخصص ارتودنسی تماس گرفته شود.
نگهداری از وسایل متحرک ارتودنسی چگونه است؟
درمان های ارتودنسی گاها به وسیله ی دستگاهای متحرکی که اصطلاحا پلاک نامیده میشود انجام میگردد این درمان ها معمولا کوتاه مدت هستند و نیازمند همکاری بیمار میباشد.چرا که پلاک ارتودنسی باید برای صرف غذا یا برای مسواک زدن از دهان خارج شود. لازم است هر بار که بیمار پلاک را برای صرف غذا از دهان خارج میکند آن را تمیز کرده و علاوه بر دندان ها پلاک را نیز مسواک بزند به گونه ای هیچگونه گیر غذایی در ان وجود نداشته باشد.
مراقبت های ضروری در صورت بروز مشکلات اورژانسی چیست؟
معمولا بعد از آغاز درمان ارتودنسی و در جلسه اول مراقبت های ضروری به صورتی کتبی و شفاهی به بیمار و والدین او توضیح داده میشود وهمچنین در صورت بروز مشکلات اورژانسی یک شماره ی تماس در اختیار بیمار قرار میگیرد که بتواند بلافاصله با مطب تماس گرفته و مشکلات خود را مطرح کند.
در نهایت
در پاسخ به سوال مراقبت بعد از ارتودنسی چیست ؟ باید گفت نقش بسیار مهمی در موفقیت درمان و حفظ سلامت دندانها دارند. رعایت دقیق توصیههای تغذیهای، بهداشت دهان و دندان، و انجام معاینات منظم به جلوگیری از عوارضی مانند پوسیدگی، شکستگی براکتها، و تأخیر در درمان کمک میکند. همکاری بیمار و والدین او در مراقبتهای بعد از ارتودنسی بهمنظور دستیابی به نتایج ایدهآل، ضروری است. همچنین، مدیریت درد و ناراحتیهای احتمالی از طریق روشهای مناسب و ارتباط مستمر با متخصص ارتودنسی میتواند تجربه درمان را بهبود بخشد. در نهایت، رعایت این مراقبتها باعث ایجاد لبخندی زیبا و سالم در پایان درمان میشود.